tag:blogger.com,1999:blog-16321700.comments2017-04-04T19:38:24.381+02:00De birres i altres coses...Joan Lleonarthttp://www.blogger.com/profile/01337281614185703610noreply@blogger.comBlogger61125tag:blogger.com,1999:blog-16321700.post-39461380804136907582013-11-16T11:05:53.321+01:002013-11-16T11:05:53.321+01:00Hola nois!
Quin mal rotlo,no...Jo he tingut la &q...Hola nois!<br /><br />Quin mal rotlo,no...Jo he tingut la "sort" de tastar les dues i us ouc assegurar que tant La Mataró com la Biir estan molt bones. Vagi per endavant que sóc de Barcelona o que m'agraden tot tipus de cervesa. Per començar hauríem de dir que són estils diferents: La Mataró de Blat és una cervesa d'estil Witbier o Blanche (segons la regió de Bèlgica) i es carcteritza per ser suau d'amargor i amb força complexitat de sabors i aromes,;La Mataró Special Bitter és una cervesa tipus Ale d'estil anglés "torrada" més llupulitzada i amb un final sec; La Biir és una Indian Pale Ale feta amb blat....per aixó el terme White Ipa, i es caracteritza per ser una cervesa on el llúpul destaca.<br />Així doncs, crec que s'han de tastar totes les cerveses i aprendre a dustingir aromes i sabors. Sobre el tema de la catalanitat o no, no hi vull entrar, doncs crec que no és bo barrejar temes...ja que he probat excelents cerveses catalanes com les que esmenteu, i d'altres de fora que no m'han agradat gens.Josep Marianoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-16321700.post-72280980921799678352013-11-16T07:17:30.372+01:002013-11-16T07:17:30.372+01:00No se quina de les dues està més bona, o es millor...No se quina de les dues està més bona, o es millor cervesa, però el que el que jo penso es que s ha de protegir l' economia catalana i el fet a casa. Producte de proximitat<br />No estic d' acord en que la cervesa catalana deixi molt que desitjar, crec que es un mal general dels catalans pensar que tot el que es fa fora és millor que el que tenim a casa. I no es veritat! .<br />En quan als orígens, queda molt bé dir, jo no discrimino a ningú, però es fals. Tots discrimem , alguns pel color de pell, altres per l ' aparença física i d' altres pels orígens. A mi de petit em deien que no era català pq els meus pares eren andalusos.....<br />Reflexionen: si tens un local segur que no t ' agrada que entri segons qui.....per tant el terme català s' utilitza a conveniència.<br />Jo crec en la cervesa catalana i en concret en la cervesa catalana feta a Catalunya i es una llàstima que s' estigui aprofitant aquest boom per potenciar les d' importació amb l ' excusa de que són millors, pq no es veritat. Un exemple: ahir vaig obrir una " de molen" , hipercarbonatada . Excés de priming,contaminació...?. Si fos feta a Catalunya ja l' estaríem criticant i dient que no val res, però com es " de molen"..... Per tant, molt senyors meus , sí hi ha discriminació!!!!! Es el meu parer.<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-16321700.post-82451478514102798022013-11-08T19:53:59.267+01:002013-11-08T19:53:59.267+01:00No em sembla gens encertat questionar la "cat...No em sembla gens encertat questionar la "catalanitat" d'aquesta cervesa igual que no m'ho sembla que es faci amb persones vinguin d'on vinguin. Si aquesta cervesa l'han fet dos catalans doncs es catalana. Al que ha dit que la Mataró és del Maresme no deu saber que la fan a Girona.<br />Hauriem de deixar-nos de polèmiques tontes sobre orígens i parlar seriosament de qualitat de la nostra cervesa. en aquest cas estic d'acord amb l'autor que és una cervesa molt interessant i ben feta, cosa que per desgràcia no es pot dir de la major part de cerveses catalanes "ètnicament pures"<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-16321700.post-51184419332551550042013-11-05T01:29:26.131+01:002013-11-05T01:29:26.131+01:00He estat diversos dies pensant en si donar cabuda ...He estat diversos dies pensant en si donar cabuda o no als dos comentaris anteriors, bàsicament per dos motius:<br /><br />1. Pel to d'algun d'ells que es pot considerar de mal gust o ofensiu, crec que tot es pot dir o qüestionar, però sempre des del respecte i les bones formes.<br /><br />2. Perquè aquest és un blog personal, fet amb col·laboracions diverses, que com diu en la seva presentació no pretén establir un dogma sinó que vol compartir allò que m'agrada, la cervesa, des del meu modest punt de vista. És a dir que no pretenc més que compartir la meva humil opinió i parlar d'aquelles cerveses que m'han agradat...<br /><br />No entraré doncs, en batalles i discussions sobre quina és millor o sobre el sexe dels àngels (si és del Maresme el que es pareix al Maresme o si només ho és el que es produeix a la comarca...)<br /><br />Com veieu al final he decidit donar-los cabuda, però tan sols us vull deixar clar que el blog recull els gustos i opinions meves i d'alguns amics, no pretenc que ho compartiu... però si que ho respecteu!Joan Lleonarthttps://www.blogger.com/profile/01337281614185703610noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-16321700.post-42784742841757101632013-10-31T22:20:26.768+01:002013-10-31T22:20:26.768+01:00No sé com teniu vergonya de posar el .cat en una c...No sé com teniu vergonya de posar el .cat en una cervesa que es fa a Bélgica. Per cert al Maresme ja hi ha altres cerveses artesanes que si són catalanesAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-16321700.post-82754751570202646732013-10-30T18:09:58.945+01:002013-10-30T18:09:58.945+01:00Es una llàstima que en aquest blog no es parli d&#...Es una llàstima que en aquest blog no es parli d' una altra cervesa del maresme. La mataró beer, en les seves 2 versions: blat i special bitter. Considerada , la de blat, com la millor cervesa per votació popular a St Celoni, i inclosa en el llibre de les millors <br />cerveses artesanals, ed planeta.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-16321700.post-46008547266811777482013-10-28T19:24:52.121+01:002013-10-28T19:24:52.121+01:00Argentona no és cap barri de Mataró, és una vila i...Argentona no és cap barri de Mataró, és una vila independent, lliure i tropical!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-16321700.post-75172180252715523312012-05-27T16:30:00.810+02:002012-05-27T16:30:00.810+02:00great points altogether, you just gained a new rea...great points altogether, you just gained a new reader. What would you suggest in regards to your post that you made some days ago? Any positive?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-16321700.post-13006285997307112482012-05-23T05:16:28.767+02:002012-05-23T05:16:28.767+02:00It took me time to learn all the comments, but I h...It took me time to learn all the comments, but I honestly loved the blog. It proved to be very advantageous to me and I'm positive to all of the followers here! <br />HTTP://www.KneeNeckBackPain.com/Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-16321700.post-90803137806384242172012-05-02T12:51:33.459+02:002012-05-02T12:51:33.459+02:00Si bé és veritat que trobar les cerveses no és una...Si bé és veritat que trobar les cerveses no és una tasca fàcil, quan en trobes alguna se t'il·lumina la cara. És del tot recomanable fer-los una visita i quedar-se a dinar.Moisès Campdepadróshttps://www.blogger.com/profile/10835539956050155759noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-16321700.post-73144441151713598812012-04-11T03:08:35.390+02:002012-04-11T03:08:35.390+02:00No podria estar més d'acord, els de la masia E...No podria estar més d'acord, els de la masia Els Agullons fan unes cerveses realment excepcionals, vaig tindre el plaer de descobrir-les a la Cerveteca (per Correus de Laietana)i en retrobar-los a la fira que es va fer al convent de Sant Agustí vaig quedar convençuda de que per fí no cal anar fora per prendre una gran cervesa artesana, l'única pega és la dificultat de trobar-les però suposo que si tinguessin una gran producció no parlariem d'aquesta insuperable qüalitat, el mestre s'ho curra de veritat, si en teniu l'oportunitat de tastar-les no ho dubteu, desde una Bruno Pale Ale fins a la Setembre per a paladars tolerants a les d'estil Lambic. Obre la teva ment i el teu paladar!! <br />El que si seria genial és poder demanar la cervesa a través de la seva web o que publiquessin els bars on es pot gaudir d'aquestes maravelles però em temo que la qüalitat de la seva web no té res a veure amb les de les seves cerveses!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-16321700.post-36867334619953125592012-02-09T11:01:18.473+01:002012-02-09T11:01:18.473+01:00Si, si, una mica "marcianus" si que ens ...Si, si, una mica "marcianus" si que ens sentim a vegades. Quan estem fent el tast fent fotos a ampolles de cervesa buides, prenent notes a la nostre llibreta taronge i mirant restes d'escuma regalimant pel got, la gent deu pensar que estem malament del cap o que som de sanitat. Amb el tast d'aquesta algu deu haver pensat, "mira tu, n'han trobat una en mal estat".Moisès Campdepadróshttps://www.blogger.com/profile/10835539956050155759noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-16321700.post-64106061581021902742012-02-08T19:11:43.897+01:002012-02-08T19:11:43.897+01:00Aquesta cervesa no és d'eixe món, per descompt...Aquesta cervesa no és d'eixe món, per descomptat. Amb una copa d'aquesta cervesa a la mà et sents com el doctor boig de reanimator. Una làmbica que no és una làmbica, que és de te verd, però no té gust a te verd...en fi, és divertit veure la cara de la gent quan et veuen amb la copa a la mà i, encara que no et coneguin, et pregunten "què beus?", "Suc de fantasma"...;-)Miquel Pirishttps://www.blogger.com/profile/11177617913726253339noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-16321700.post-3949564245723987872012-02-08T18:53:14.577+01:002012-02-08T18:53:14.577+01:00Ostres, quin gran reportatge. Quanta sensibilitat!...Ostres, quin gran reportatge. Quanta sensibilitat!Miquel Pirishttps://www.blogger.com/profile/11177617913726253339noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-16321700.post-30911211074292787732011-10-20T13:14:18.815+02:002011-10-20T13:14:18.815+02:00Hola a tothom,
Referent a la prova que us hem pro...Hola a tothom,<br /><br />Referent a la prova que us hem proposat aquesta setmana, us donem temps fins que pengem el pròxim post de "lacervesadelasetmana". En el següent post us direm qui ha sigut el guanyador. Apa! Que hi hagi sort!Moisès Campdepadróshttps://www.blogger.com/profile/10835539956050155759noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-16321700.post-28324923496202740462011-09-05T17:49:31.811+02:002011-09-05T17:49:31.811+02:00No us ho posaré fàçil, estic ultimant la carta nov...No us ho posaré fàçil, estic ultimant la carta nova i haureu de còrrer per poder tastar totes les cerveses noves que hi hem posat!!Svennoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-16321700.post-44200343771400767472011-08-31T22:44:45.177+02:002011-08-31T22:44:45.177+02:00No, de fet encara estem de vacances... Com d'a...No, de fet encara estem de vacances... Com d'altres que han fet 5 setmanes comencem demà a treballar.<br /><br />Tenim dos tastos de juliol per penjar i divendres venim a tastar alguna cosa més... acceptem recomanacions!Joan Lleonarthttps://www.blogger.com/profile/01337281614185703610noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-16321700.post-25304080502153198312011-08-31T19:11:52.786+02:002011-08-31T19:11:52.786+02:00Encara no heu tornat?? o és que encara no heu fet ...Encara no heu tornat?? o és que encara no heu fet cap tast, suposo que demà o divendres haureu d'agafar unes quantes cerveses oper recuperar el temps perdut,...no?Svennoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-16321700.post-37016662627513817142011-08-13T02:02:03.622+02:002011-08-13T02:02:03.622+02:00llisca l'escuma de la birra per damunt dels co...llisca l'escuma de la birra per damunt dels colors blaugranes...<br /><br />feu-vos seguidors del nostre bloc!penyabogardehttps://www.blogger.com/profile/14060687559866903077noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-16321700.post-64369178741554288742011-07-08T15:07:15.406+02:002011-07-08T15:07:15.406+02:00Culleres noi, quina manera de xafar-nos la celebra...Culleres noi, quina manera de xafar-nos la celebració. Tanmateix, però, crec que hem de ser més tolerants i respectar l'opinió dels altres. Si no l'hi agrada la cervesa què hi farem, mira, més per cervesa per nosaltres, vull dir pels altres. I això de ser anti algú, que lleig. Hem d'estimar-nos més home. Menys als del Madrid i l'Espanyol, es clar, no fotem! Bé, paro que se m'infla la vena. Això sobretot tolerancia i respecte.Moisès Campdepadróshttps://www.blogger.com/profile/10835539956050155759noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-16321700.post-43162109413815724642011-07-07T23:46:20.042+02:002011-07-07T23:46:20.042+02:00ecs, en Basté, l'anticervesa i l'anticuléecs, en Basté, l'anticervesa i l'anticulépenyabogardehttps://www.blogger.com/profile/14060687559866903077noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-16321700.post-40017299468673432132011-07-07T11:40:35.257+02:002011-07-07T11:40:35.257+02:00Gràcies Sven, la teva saviesa sempre és ben rebuda...Gràcies Sven, la teva saviesa sempre és ben rebuda.Moisès Campdepadróshttps://www.blogger.com/profile/10835539956050155759noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-16321700.post-5039408851231873432011-07-05T11:52:35.653+02:002011-07-05T11:52:35.653+02:00Treballar amb espècies no és fàçil, però quan pode...Treballar amb espècies no és fàçil, però quan podem trobar cerveses d'aquests tipus com la Safranaise ens donem compte de què aquest món de la cervesa és molt gran, no hi ha fi, sempre inovant i creant coses noves, això no vol dir que tot s'hi val, no, també hi influeix l'art, la maestria, del mestre cerveser que pot aconseguir d'una beguda tradicional una versió totalment diferent i nova, de ben segur que la Brasserie Millevertus de treballar amb espècies en sap bastant i ens ho demostra any rera any amb noves creacions sorprenents.Svennoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-16321700.post-85132553917365241182011-07-05T11:48:08.468+02:002011-07-05T11:48:08.468+02:00El llúpol està de moda, només ens hem de fixar en ...El llúpol està de moda, només ens hem de fixar en les artesanes catalanes on la gran majoría ténen aquest ingredient predominant. Però no ens hem d'oblidar de que les cerveses amb més malta potser no seràn tan refrescants copm les llupolitzades però ens dónen més notes de tast, són més evolutives i envelleixen molt millor. <br />Urthel és una fàbrica relativament jove, fou fundada l'anys 200 per Hildegart van Ostanden, una de les dones més emprenadores de Bèlgica els últims anys, posicionant les seves cerveses entre les millors del món. Actualment ténen tres tipus La Saisonière, Hop It i Samaranth, en el record queden les Blond, Tripel i Bock.Svennoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-16321700.post-65796888028921990292011-06-16T11:10:36.544+02:002011-06-16T11:10:36.544+02:00ep, no se m'havia ocorregut fer un meridatge d...ep, no se m'havia ocorregut fer un meridatge de cervesa i música, bona pensada!Moisèsnoreply@blogger.com