14.1.11

Beach House - Teen Dream (2010)


Hi ha una escena que es repeteix. És divendres al matí, Barcelona, entro a una botiga de música per veure les últimes novetats. Sona una cançó, en aquest cas, “Walk in the park”, va ser una sensació colpidora, va ser un instant d’aquells que és impossible no recordar. Va ser el primer cop que vaig sentir Beach House. Encara recordo el primer cop que vaig sentir "Smells Like Teen Spirit" de Nirvana. Recordo la botiga, quin dia, quin any, quin mes, quina hora del dia... Em ve al cap una escena de la pel·lícula "Alta fidelidad". Intencionadament el propietari de la botiga posa una cançó que sap que enganxa, i aixeca la mirada per veure qui pica, sempre n'hi ha un. Un servidor el primer.
Beach House són la francesa Victoria Legrand i el nord-americà Alex Scally, els quals formen aquest duet d’indie-rock procedents de Baltimore. Després de dos prometedors àlbums, “Beach House” 2006 i “Devotion” 2008, surt a la llum aquest “Teen Dream”, amb el qual es consagren com un dels grups més sorprenents del moment. Sens dubte una de les sensacions de l'any 2010.
Més d’un ha classificat la seva música com a “Dream Pop”. Creadors de precioses melodies pop, d’arranjaments instrumentals i vocals que et captiven i condueixen fins al món de les emocions. Cançons de ritmes lents, atmosfèriques, de lletres inquietants, íntimes, romàntiques, unes cançons que t’enganxen i no et deixen escapar.
Un minimalisme delicat que gira al voltant, d’una guitarra, uns teclats, un petit toc de percussió, la personal veu d’ella i les segones veus d’ell. És curiós, sempre havia pensat que era al rebés. Que el que cantava era ell i la que feia les veus era ella. Suposo que deu ser per això que se la compara amb la Nico.





És difícil escollir una cançó per sobre de les altres, però el fet que em decidís per “Zebra”, va ser trobar aquesta altre versió. Espectacular! M’hagués agradat tenir un professor de música com aquest. Et felicito des d’aquí, estiguis on estiguis. Bravo! Per si de cas, que deu ser el cas, THANKS A LOT!