4.5.11

Bommen & Granaten Brouwerij De Molen

Holanda, 15'2º

Malgrat el que digui el nostre estimat Sven, els holandesos també saben fer bones cerveses. “Brouwerij De Molen”, traduït seria, Fabrica de Cerveses El Moli, n’és un exemple. I aquesta cervesa d’aquesta magnifica casa, ens demostra que sap vestir-se per a l’ocasió i que està a l’alçada de les millors cerveses belgues. ( Ai, el que hem dit!). És una cervesa d’etiqueta elegant, la qual, ens aporta molta informació sobre el tipus de cervesa que anem a tastar i sobre la millor forma de fer-ho. Presentació acurada i excel·lent, rematada amb una capa de cera vermella que recobreix la xapa a mode de precinte. A primer cop d’ull intueixes que estàs davant de quelcom diferent i interessant. Tot i que, a vegades les aparences enganyen, s’ha de dir, que aquest no és el cas. És xocant per això, la subtilesa i l’elegància en la presentació, combinat amb un nom tant poc subtil i elegant, “Bommen & Granaten”, Bombes i Granades. Segurament alguna explicació deu tenir. O no.
Ens servim doncs, una cervesa una mica més freda del que ens aconsella la casa, però és igual, la nostra verborrea ens donarà el temps necessari i ens permetrà arribar a notar les millors característiques d’aquesta cervesa. La capa de cera rogenca ja ens donava alguna pista, és una cervesa rogenca, ens felicitem ja que per fi podem tornar a fer servir un concepte que ens agrada... És de color ambre, ambre tirant a vermell. L’etiqueta parla d’un codi de colors i esmena concretament el 24,30. Podria ser un Pantone 144?
Mentre observem el color i l’absència d’escuma ens arriba un aroma atraient, com de licor, amb presencia de notes afruitades i de llúpol. L’olor ens dona un punt dolç, ens fa recordar unes panses ben meloses, aquestes panses que trobem en certes misteles.
La tastem i el seu gust ens reforça les sensacions que ens ha donat l’aroma, és una cervesa “alicorada”, ens dona la sensació que ha estat madurada en barrica, el gust, la textura, la dolçor, les notes afruitades, la manca d’escuma i la poca presència de bombolla ens recorda a un vi ranci, a una ratafia, una mistela, però amb l’alcohol poc present. Són 15,2 graus molt ben posats, molt ben integrats al conjunt de la cervesa.
És una cervesa de sobretaula, una cervesa que pot combinar molt bé amb unes postres. Una cervesa per acompanyar un bon músic, per exemple Joan Miquel Oliver. D’aquesta mateixa casa, si no la coneixeu, és imprescindible tastar ”Amarillo”, magnifica cervesa feta amb el mateix llúpol que l’hi dona nom.