20.7.11

De Graal Gember


Bèlgica 8º
Seguint en la nostra ruta, en la nostra recerca pel món de les cerveses, sembla que hem trobat el que Indiana Jones va estar buscant per mig món. Nosaltres no ens ha calgut visitar l’Himàlaia, ni barallar-nos amb els nazis, ni que una rosa bufona ens traís. Només ens han calgut unes poques passes fins a Ca l’Sven per trobar De Graal, o sigui el Grial.
Després d’aquesta parida d’introducció, anem al que toca, la cervesa. El seu nom ens indica el que trobarem, Gember, és a dir Gingebre. Gingebre, ens recorda (potser equivocadament) als llibres i pel·lícules de la literatura juvenil anglesa, Enid Bliton, Torres de Malory o Harry Potter. I també, evidentment, als restaurants japonesos que el fan servir per acompanyar el sushi, i d’aquí només recordem l’aroma i un fort gust a colònia. Tindrà gust a colònia la cervesa d’avui?
Amb aquesta preocupació, ens servim la cervesa, que es mostra amb una escuma molt blanca i poc pressent. D’escuma inconsistent i que es retira apressadament. La cervesa és molt clara, daurada, groguenca i molt tèrbola. Avui hem de donar gràcies als restaurants japonesos. Ens ho han posat fàcil, per un cop no tenim cap dubte en l’olfacte, el nostre punt dèbil. Reconeixem l’olor sense error possible. L’olor és fresc i suau, una olor floral, amb aquest punt a colònia que intuíem, olor a Gingebre!
Tot i aquest aroma, que podríem dir que és fort, o amb cos, o personal, la cervesa té un gust suau. Ens sorprèn perquè potser esperàvem notar més la força que el gingebre ens ha aportat en aroma. En gust podem notar les maltes en els tocs a herbes, i amb traces florals, i un cop agafa temperatura amb un punt de picant. El gingebre ens torna en el punt final, té un retorn final amb lleus sensacions dolces i amargues. És una bona cervesa, que no espectacular, equilibrada en el gust, forta i intensa amb l’aroma i perillosa en l’alcohol ja que aquest costa d’identificar-lo en boca. No podem acabar sense contestar-nos la pregunta del principi. Ens hem equivocat al escollir-la? Rotundament: NO! Te gust a colònia? És una bona cervesa, que en aroma recorda a gingebre, però que té una bona presència en boca, és a dir, no tenim la sensació de veure colònia!

Salut! I bona setmana.