14.9.11

Art Coure Ale

Catalunya 8,3º
Aquesta setmana, ha sigut una setmana d’emocions contraposades. Sembla que hi hagi algú a la península que tingui ganes que reivindiquem les nostres tradicions, la nostra cultura, la nostra llengua. Doncs no els hi farem un lleig, i si cal, parlarem més clar i més català que mai, però com que aquí el que ens ocupa és la cervesa, parlarem clar i català de cervesa catalana. Una més. La Coure Ale de la casa Art cervesers, http://www.artcervesers.es. Aquests cervesers ubicats a la veïna comarca del Vallès Oriental, a la masia de Can Pertegàs de Canovelles, han anat treballant diferents caldos fins a oferir-nos alguna proposta molt interessant, i sense establir càtedra, ens agradaria destacar la Coure per davant de les altres.
Art cervesers ens la presenten com una cervesa d’alta fermentació d’hivern, així doncs ens servim una cervesa amb una molt bona imatge, no només per una etiqueta, austera i elegant que ens agrada; sinó també per una bombolla viva que puja amb força, per una escuma que s’alça rabent, que acaba mantenint-se amb noble presència, i pel seu brillant color ambre fosc de tocs rogencs.
Un bon començament, però volem més, així que olorem. La cervesa ens ofereix una marcada olor de malta. Intuïm tocs d’herbes i un punt caramel·litzat degut a algunes maltes torrades. Observem també una aroma final una mica àcid. En boca té un punt d’entrada picant, especiat, en aquest cas la carta ens parla de nou moscada, aspecte típic de les cerveses d’hivern o de Nadal que solen ser més especiades.
Tenim una primera sensació d'una cervesa un punt precipitada de gas, però per altra banda el gust és complert, és manté en boca. A part de les especies hi notem l’amargor del llúpol, i una suau dolçor de les maltes torrades. El gust no es precipita, i per a nosaltres aquest és un valor important de la cervesa, es manté acompanyant-nos tota l’estona per acabar donant-nos la sensació que ens hem pres una molt bona cervesa, una cervesa d’alta qualitat. Com la majoria de cerveses fosques i/o especiades val la pena deixar-la reposar. Tenim la sensació d’acabar millor de com hem començat, és una cervesa amb un bon principi i sobretot amb un bon final.


Ens quedem amb l’agradable percepció que comencem a gaudir d’un bon feix de bones cerveses catalanes. Guineu, Agullons, Art... No són les més de 1.200 que ens poden oferir els belgues... però no tenim els seus 1.200 anys de cultura cervesera... Es pot dir més alt, però no més clar. Tot arribarà!

http://www.youtube.com/watch?v=5ugrDYxWJDo

We're also catalan.