28.2.12

Montseny Malta

Catalunya 5’1º
http://www.ccm.cat


Aquesta setmana a TV3 el company Miquel Piris signava una notícia sobre l’evolució del món cerveser català. I es que, com hem anat fent ressò des de l’inici d’aquest bloc diverses vegades, el món cerveser català està en efervescència tot i les èpoques de crisis que vivim.
A més a més les diferents cases estan mostrant una evolució positiva, millorant moltes d’elles els seus productes a mesura que en van fent diverses produccions. Des del nostre bloc hem volgut mostrar algunes de les birres que ens arriben des de les nostres contrades, sabem que moltes vegades estem parlant de produccions i productors “joves” que han de créixer i evolucionar, tant els uns com els altres, per poder situar Catalunya al mapa cerveser amb majúscules. I des d’aquí un agraïment a l’Sven per mimar i tenir un racó especial dins de la seva “cerveteca” particular per a aquests valents que han endegat aquest difícil camí.
La cervesa que portem avui és una cervesa que ja fa temps que està al carrer i que ens mostra una evolució interessant i positiva, és una cervesa que fa un temps no haguéssim triat per fer un tast i que avui ens ha mostrat un “progressa adequadament”. Per tant ens demostra que, tot i que queda molt camí per recórrer, l’evolució dels cervesers catalans és bona!
A la seva pàgina web presenten la cervesa com una cervesa d’estil Pale Ale, cervesa d’alta fermentació a l’estil tradicional anglès. Ens posem doncs una cervesa que en imatge es mostra opaca, amb un color d’almívar, ataronjat, un marró molt clar amb semblances a la mel. Destaca la presència de restes de llevat, mares que es veuen a simple cop d’ull. L’escuma és de color blanc, però no nítida, té un punt trencat. Aquesta escuma marxa amb certa rapidesa de la nostra copa. L’aroma és a fruites, a cítrics, cosa que denota una presència considerable de llúpol. Plàtan ens diu una petita ajuda que tenim avui!
En boca ens dona un punt de cos dens, una bombolla petita i efervescent que ens destaca en el paladar. Té un punt àcid, cítric, però creiem que li manca una mica de força en el gust. És fresca, refrescant, i ens deixarà un punt picant a la llengua i al paladar al final del tast, potser és de les mares del llevat que hem comentat abans.
Coneixíem la marca cervesera CCM, però ara ha canviat en gust, en imatge i en disseny, ara com a Cervesa del Montseny Artesana creiem que se’ns presenta millorada en tots els sentits. L’altre dia parlant amb un amic, em comentava: Has provat la Montseny Malta? La trobo realment bona, sóc jo? O és que ho és? Coincidència? O estem millorant?