8.3.12

Chouffe Houblon

Bèlgica 9º
http://www.achouffe.be/fr

Aquesta setmana ens servim una cervesa amb medalla, i no es que haguem sigut maldestres, que ho som, i ens l’haguem tirat per sobre, que també, sinó que avui tastem, potser tard, la millor IPA del 2010. Després del despropòsit i d’aquesta patètica introducció, passem al que importa, la cervesa!
Per començar comentarem el que ens trobem a l’etiqueta referent a l’estil de la cervesa. Ens diu que és una “Dobbelen IPA Tripel”, de nou recorrem al meravellós enginy que ens va regalar el nostre estimat Dr. Doofersmith, el Googletranslator! Total, que és una Doble IPA Triple, ens mirem i ens diem, tanta complicació per dir 2 X 3 = 6? Bé, deixem les estupideses de banda i ens posem a la boca una cervesa complexa, carregada i amb força, ja que estem parlant d’una Triple, una cervesa que dona un especial protagonisme a les maltes i que sol tenir un alcohol elevat i dissimulat, però que al mateix temps passa per un procediment de doble IPA, és a dir, més carregada en llúpols, i que l’hi dóna un aroma més floral, cítric i una amargor més pressent.
En copa avui tenim una cervesa amb un color molt clar i brillant, groga, i translúcida, és d’un color palla intens. L’hem d’abocar amb cura, avui no val tenir manasses, ja que la vessaríem! Ens mostra una escuma efervescent, ràpida i volàtil, d’un color blanc i una consistència com de punt de neu. Si l’ha tires bé va desapareixent amb certa rapidesa.
L’aroma és, evidentment, de llúpol, podem sentir flors, fruites i també una presència considerable d’herba, com de gespa, i un punt àcid que la fa encara més interessant. El procediment d’aquesta forma de fer cervesa, fa que l’amargor del llúpol de la IPA i la força de la malta de la Triple, ens doni una birra amb cos, amb força en boca, amb trets de fruites i cítrics i també amb gust a malta, a terra. Té un punt sec final que combinat amb l’amargor i el cos li dona un punt refrescant molt interessant.
Avui hem tastat un referent en les nostres visites a l’Sven, aquesta és una casa a la qual solem retornar sovint, tant amb aquesta Doble IPA Triple com a algunes de les seves germanes. Hem de dir però, que la imatge de la casa sempre ens ha deixat desorientats i intrigats. Quina relació hi ha entre el nom de la cervesa i la imatge de la cervesa? Aquest nan amb aspecte de David el gnom imatge de la casa, és legal? Té antecedents? Hi ha qüestions que enterboleixen la nostra ment, però com que el que ens interessa és la cervesa, preferim acompanyar la cervesa amb un bon formatge de la casa i no fer cas a qüestions semàntiques que ens puguin abstreure i allunyar del veritable camí, el plaer d’una bona cervesa. Som professionals, però la tasca és difícil i el camí a vegades tortuós, ja que veient el nom del formatge tornem a quedar, mai més ben dit, patachouffes!
Sinó fem l'acudit rebentem. Perdoneu, però algú ho havia de dir!