4.7.14

Global Pale Ale

American Pale Ale
4,5·
Nøgne Ø
Norway

Retorno al blog, i no vull ser repetitiu, però aquests dies suposo que parlaré molt de la casa Nøgne on estic passat-hi uns dies.

I vull parlar d'una cervessa que no he provat a casa nostra, una  cervessa feta sobra la premisa que aquest líquid i tots els seus elements tenen un caràcter global. I si donem un cop d'ull a l'etiqueta ja veiem un vaixell de l'època del descobriment i dels grans viatges, i al llegir-la podem veure que utilitzen llupols de 3 continents, 7 paisos i 13 tipus diferents i això es nota!

Al obrir-la, evidentment, la presència dels llúpols es mostra amb força amb una clar aroma floral i cítric tipic de les IPA's.  I mostra un color ambar ataronjat,  brillant i clar i una escuma blanca, persistent però poc pressent. La imatge de la ceressa és atractiva i ja apunta a un bon cos, però cal esperar que no seria la primera decepció que tindria.

Però avui la imatge i el  cos es corresponen,  és una cervessa amb un toc suau d'alcohol que la fa molt bebible. I un gust en boca molt interessant, notarem els tocs cítrics, taronja probablement, i també altres fruites (mango?), i la sensaciò fresca i agradable de l'herba. També té una amargor accentuada (bitter) que deixa una aspror (rough) destacable a la boca.

En definitiva una cervessa suau i gustosa per prendre sota el sol de migdia en una bona guingueta, i sobretot una cervessa que convida a repetir.