15.6.11

Yeti - Imperial Stout

EEUU, 9'5º

Mal influenciats per la industria cinematogràfica d’Estats Units, hi ha qui pensa que en aquell país només hi existeix una sola marca de cervesa, nosaltres érem uns d’aquests, res més lluny de la realitat, i per tal d’esmenar aquest greuge condicionat, seguim recomanant cerveses d’aquest país d’una qualitat innegable. La proposta d’aquesta setmana és la Yeti de la cervesera Great Divide Brewing Co.
Aquesta casa cervesera situada ben bé al mig de l’oest americà, a Denver, Colorado, ens presenta una cervesa amb una etiqueta amb força informació sobre el que anem a tastar, sobre quines precaucions hem de prendre , i recomanacions sobre amb que l’hem d’acompanyar, “Suggested food perings: grilled steaks, strong/ salty blue chesse, chocolate”.
Així doncs ens servim, el primer que ens trobem és una cervesa fosca, petroli, bé de fet hem de ser clars, més que mai és una cervesa negra! Per començar ens mostra una escuma molt torrada, veig fosc o fins i tot marró, com de xocolata amb llet. Aquesta escuma ja ens dona un gust amarg, fort. La cervesa és efervescent, l’escuma puja dos dits i es manté resistent, aguanta densa mentre xerrem d’ella... i d’altres coses!
L’olor és espectacular hi podem copsar molts matisos, malta torrada, cafè, xocolata... el color no enganya, aquest cop no podem ser tant poc precisos com quan diem ambre... és negre, i el negre és negre i només negre! Evidentment això comporta que és absolutament opaca, no deixa passar la llum.
Imperial Stout també coneguda com Imperial Russian Stout, és un tipus específic de cervesa, extremadament fosca i amb una alta graduació alcohòlica. Fou fabricada per primera vegada al segle XVII a la fàbrica de cervesa Thrale a Londres, per exportar-la a la cort de Caterina II de Rússia. La major graduació alcohòlica era necessària per evitar la congelació de la cervesa durant el transport gèlid per la mar Bàltica.
Pel que fa al gust segueix sense enganyar, com a bona Stout, millor dit Imperial Stout, és una cervesa aspre, amarga, amb molt de cafè i amb tocs de xocolata. Aquesta és de campionat, tot i que som conscients que les cerveses negres amb aquesta força solen tenir un públic limitat. És una cervesa que s’ha de menjar amb forquilla, la podem mastegar, cap al final ens deixa una sensació seca, eixuta, i ens aflora el gust a regalèssia. Seguint amb la comparació amb el cafè ens dona la sensació del gust final d’un “Ristreto”... Xarop, ens diu un company de barra... cert, és xarop. És xarop de cafè!

No volem acomiadar-nos sense comentar que aquesta cervesa a agafat el nom d'un carismàtic personatge que viu a l'Himalàia, el qual s'ha fet famos per les seves lluides intervencions a la saga de "La Guerra de les Galaxies". El vam anar a veure i va tenir la gentilessa de signar-nos una cervesa, nosaltres l'hi vam fer entrega de la samarreta oficial del The Drunk Monk.

Publicat per Moisès i Joan.