18.7.12

iStout


Nova Zelanda 10º

Avui ens anem a les antípodes! I des de l’altre punta del mon ens arriba el que ells diuen una interpretació moderna del que és una Imperial Stout. Ens trobem amb una presentació sòbria, austera, simple i al·legant, i amb una contra etiqueta que es presenta i t’introdueix. Tanmateix també ens recomana algun maridatge que potser seria bo provar, com per exemple acompanyar-la d’un bon whisky de malta o d’una generosa cullerada de gelat de vainilla.

Efectivament! Ens servim una cervesa negra, d’aquelles que no enganyen. Ambre clar? Ambre fosc? Ambre ataronjat? No! Negra! Opaca! Petroli! Ens la serveixen en una copa de conyac, suposem que per la seva graduació. Comença rabiosa, amb una escuma generosa, però que es redueix ràpidament i de color cafè amb llet.

En olorar-la sentim les maltes torrefactes i un punt final alcohòlic, aquell punt que t’arrossa els pels de dins el nas. La tastem. Efectivament, petroli! Densa agressiva, però suau, potent final amb un punt a xocolata.

Com diuen ells a l’etiqueta, una GRAN cervesa. Bé, no sabem si es refereixen a la mida de la botella, ja que es presenta amb botella de 50 cl, o a la dimensió de la seva qualitat. Això si, encara que sigui de Nova Zelanda, i ens referim al fet de no ser d’un país d’una demostrada tradició cervesera, i com diuen ells a una interpretació d’un clàssic, per a nosaltres una gran troballa, i una nova casa cervesera per a tenir en compte. 8 WIRED BREWING.