12.7.12

Krut Gold



Catalana 5,5º


Seguim tastant cerveses catalanes, ja que el camí que varen iniciar fa uns anys els cervessers artesanals catalans cada vegada va donant més bons fruits. I cada vegada van obrint-se més espais en botigues i locals especialitzats.

El primer que ens sobte al llegir l’etiqueta és la procedència, Valldoreix. I és que en aquestes contrades ens imaginàvem altres activitats més nostrades, pàdel, hípica... Però com sabeu molts de vosaltres aquests prejudicis només ens serveixen per atraure més la nostra atenció!
Tot i això, la segona cosa que ens ha atret és l’etiqueta en si, ens agrada, simple, però efectiva. I és que a vegades les coses més senzilles són les que funcionen. Trobem encertada la tipografia, el color, les flors de llúpol per sota, però no podem evitar arrufar el nas quan veiem que està escrita en castellà. A l’etiqueta ens destaquen dues coses més,  diuen que el llúpol és americà, però quin? N’hi deuen haver millions de diferents! I que volen donar un gust mediterrani a la cervesa, no sabíem que hi hagués un Mediterrani castellà.


Per cert ens preguntem que vol dir el nom: Krut, i ho podem trobar a la web de la casa  (també en castellà) “Krut es un ser mítico, mitad hombre-mitad pájaro, símbolo de poder y de sabiduría  y símbolo también de Tailandia,” a la web també podeu trobar alguna de les llegendes que d’ell s’expliquen.  


Vaja, que com expliquen a la seva web, és una cervesa de trobada entre cultures:Reunimos un estilo de fabricación californiano con ingredientes mediterráneos y una sutileza asiática”

Potser un argument massa forçat i un final massa rebuscat per acaba fent només una cervesa, no creieu? Preferim la subtilesa i la senzillesa. Bé, però anem al que toca.

A la copa es mostra forta i rabiosa. Amb una escuma de color blanc trencat o beig clar, és efervescent amb bombolla petita, però cau ràpidament. El color es de mel, ambar clar, és opaca, dona la percepció de ser densa. Trobem que és un color bonic, tot i que no es brillant ni translucida.

L’aroma és a cítrics, a llima? És fresc i un punt àcid o agre. Ens destaca a la nariu el llúpol. Realment ens sembla una olor  atractiva, interessant... ara mediterrania?

Però en boca no ens destacarà tant aquesta sensació del llúpol, es gustosa, saborosa, però sense tenir la força amarga o àcida que sentiem al nas. Entra bé, de forma suau, amb un subtil punt amarg i picant. És lleugera, i amb un cos elegant. És consistent i fresca, en boca notarem també un lleuger gust maltejat... Al final, tot i que predomina el llúpol, ens dona un regust dolcet. Creiem que és una cervesa ben compensada i equilibrada en tots els sentits.

Creiem que cal una reflexió sèria sobre la moda de les cerveses llupolitzades, estan bé, ens agraden, però no cal abusar, amb la quantitat de possibilitats que hi ha...