14.9.12

Dirty Bastard


EEUU 8,5º

Avui no sabem per on iniciar l’anàlisi de l’etiquetamassa informació? Per començar l’estil, Scotish Ale , ens pensàvem que els escocesos només sabien destil·lar la malta, però ja fa temps que demostren el contrari.  Aquest estil ens apunta a una cervesa d’alta fermentació, amb deu maltes diferents, més maltejada, i de caràcter  fort. L’etiqueta segueix donant dades en aquesta línia, ens avisen de 8,5º i 50 IBU. Per acabar també comentarem el nom, Dirty Bastard, que si el nostre anglès no ens falla, és alguna cosa així com “brut bastard”, que ens recorda a pelis de Clint Eastwood.
Al servir-nos podem observar una cervesa amb bombolla gran i poca escuma, d’un color veig o toffe, que desapareix ràpidament. Avui si que en el color no hi ha dubte, ambre, de fet ambre fosc, de fet molt fosc! És a dir, que casi estem en els marrons ataronjats del ambre, és opaca i sembla molt densa. El color, la densitat, l’escuma ens segueixen donant pistes de la cervesa, del cos, de la força.

En olor ens segueix apuntant aquesta idea, aquest cop amb aromes de maltes, de dolçor, de mel o caramel, és un aroma atractiu, suggerent, engrescador, promet. “Sven, una forquilla i un ganivet!” I és que avui tot apunta a que tenim dins la copa una d’aquelles cerveses amb cos, densa, saborosa, gustosa, de les que cal mastegar!

En boca notem que efectivament dolceja, té un punt alcohòlic però molt ben integrat, és amarga, els seus 50 IBU es fan notar en boca, tot i que en aroma no han estat molt pressents. La bombolla gran que notem en boca no té la presència que esperàvem.  Copsem els gustos de maltes, la sensació d’herba fresca i gust de la terra. És una cervesa ben elaborada, la força de la malta, l’alcohol i els llúpols són equilibrats, deixant una sensació de tenir-ho tot molt ben posat, lligat i integrat.