28.9.12

Kriek


Bèlgica 6,9º
 
Un cop més l’etiqueta ens ha pogut, la imatge exterior d’aquesta cervesa trenca amb el nostre tòpic que els belgues no saben de disseny i la seva etiqueta sòbria i clara ens ajuda a prendre aquesta decisió. Això i, segurament, el fet que sigui una cervesa d’aquelles que es diuen “diferents”, d’aquelles que no agraden a tothom, és a dir d’aquelles que tenen el seu públic... bé de fer totes tenen el seu públic, no?

Ens servim en copa i ja comença a denotar que és diferent, si algú s’apropa a nosaltres pensarà que ens estem fent un “tinto de verano” i és que la cervesa d’avui ens mostra aquesta imatge, de color rogenc, rosat, en certa mesura un Bordeus aigualit amb una escuma lleugera i gran i to brillant i transparent dona més la sensació d’un cava rosat o d’un vi rosat d’agulla, un matheus per exemple, o d’una barreja tosca de vi amb gasosa més típica de les guinguetes d’algunes platges de la costa peninsular que no pas d’estar a la barra de can Sven!

Aquesta cervesa es feta a partir del sistema de fermentació espontània i acabada amb una gran quantitat de fruita, en aquest cas cirera, que li aportarà els sucres necessaris per donar feina al nostre amic fong, de fet el nostra treballador amic no donarà a l’abast i les cireres deixaran una considerable traça de sucre afegit. Al nas ja ens destacarà aquest aspecte, notarem l’acidesa i la frescor de les geuzes però ens destacarà, també, l’aroma dolcenc i empallegós de les cireres madures.

La bombolla ens destacarà en boca per la seva suavitat, per donar un pessigolleig lleuger a la nostra llengua, i el gust és principalment dolç, potser menys del que el nas ens podia indicar i menys del que la quantitat de cirera (pot arribar a un 30%) que sabem que hi posen. La dolçor va acompanyada d’altres traces: suau, sedosa, fresca i un punt àcida. Amb poca força alcohòlica i un cos molt suau, refresca i ajuda a passar les calors del final d’estiu.