2.11.12

Konrad’s Stout


Noruega 10º
http://www.lervig.no/

La cervesa d’aquesta setmana podria ser ben bé un exemple de l’efecte de les xarxes socials, i es que ens hem decidit a partir d’un comentari/recomanació del Facebook, (...però si diem que el comentari és de l’Sven poc valor tindrà no... millor no ho diem!) Quan ens apropem a les neveres i el nostre estimat mestre ens veu que estem optant per aquesta el seu “Al·lucinareu” no ens deixa dubte que devem haver fet una bona tria!
Ens servim una cervesa que ja en imatge es mostra atractiva, amb presència i que fa girar a tots aquells que s’apropen a la nostra taula... bé potser serà per la pinta freakis amb la càmera, l’ordinador i la llibreta!
És una cervesa fosca... de fet molt fosca, o millor dit negra, molt negra i dona una sensació de cervesa densa, opaca i consistent. La seva escuma és també molt fosca, d’un color beige o torrat, un to toffe que es manté molta estona a la copa i deixarà petjada en el seu vidre.
L’aroma, però, ens sobta pel seu punt fumat i suavitzat, esperàvem una cervesa amb una flaire més brusca. Al to fumat s’hi afegeixen lleus aromes de terra i d’herbes.  Quan comencem a deglutir-la el primer que ens sobtarà és la força de l’amargor i la sensació de l’alcohol a la boca, ens deixarà la llengua amb una bona sensació, un punt aspre i el retorn del gust en boca. Podrem notar els punt torrefactes de la malta, amb traces de cafè, de fruits secs, de xocolata  i de caramel de flam (del cremat!). Ens queda la sensació que té un punt d’agresivitat en boca, segurament per la percepció i la força de l’alcohol. En boca és un punt sec, calent, amb certa cremor... però de fet ja és el que esperem d’una Russian Imperial Stout!