7.12.13

La Binchoise Especial Noel

Bèlgica

Avui una cervesa de Nadal, i es que un cop arriba aquest pont ja tot ens recorda a les festes que arribaran amb tres setmanes i per tant entrem al bar esperant veure els cambrers amb barrets de pare Noel... però no com a molt els trobarem en alguna etiqueta de les típiques cerveses belgues de Nadal.

I es que ja hem parlat algun cop en el blog de la tradició Nadalenca de fer una cervesa més especiada i especial per a celebrar les festes, el que probablement va començar com una forma interna de celebrar les festes a cada cerveseria ha acabat com una línia comercial a la qual ja s'apunten fins i tot les cases comercials més nostrades.

Ens posem doncs una cervesa que es mostra rogenca, opaca i tèrbola i amb poca presència de l'escuma. Blanca però molt efímera. En nas ens dona la sensació que dolceja, la mel i el caramel ens entra amb força però sentim darrera com un coixí d'aromes més especiats, un punt afruitat i qui sap si pebre i herbes l'arrodoneixen al nas i comencen a donar un punt de força a la cervesa.

En gust entra amb força, amb els torrats de la malta que li donen un color rogenc i la sensació dolça al paladar confirma les percepcions de les nostres narius, té un punt àcid i una sensació melosa, sedosa que li dona molt bona entrada...

N'haurem de demanar una altre i, ara si, començar a entonar nadales! Un cop comencem a prendre les especials de Nadal vol dir que aquest està molt proper!