27.4.12

Urthel Samaranth


Bèlgica 11,5º

 Avui provem una cervesa, que d’entrada, ens dóna una mica de mal rotllo. I la qüestió és que no sabem ben bé el perquè. Potser és pels mostatxos del personatge de l’etiqueta? Potser és pel nom de la cervesera? O potser és pel nom de la cervesa? Però d’entrada no és una cervesa que per la seva imatge atragués massa la nostra atenció. De totes maneres, com que l’experiència ja comença a ser un grau, i com que som conscients que aquests belgues no hi entenen ni en disseny ni en l’elecció dels noms, però si molt de caldos daurats, hem decidit no fer cas als nostres prejudicis, i tirar endavant en l’elecció d’un clàssic que segur que serà un encert!

Per començar ens trobem amb una etiqueta que, a part de la imatge inicial, ens aporta molta informació sobre el que ens trobarem i com hem de beure-ho. Quan l’aboquem a la copa ja constatem la primera afirmació, d’imatge en etiquetes potser no, però d’imatge en cervesa en saben un munt! I es que ens trobem amb una quàdruple d’un color molt nítid i brillant, vermellós fosc, rogenca, ambre (en la part més fosca d’aquesta gama) i amb una escuma efervescent que baixarà amb rapidesa, però que, si la tires amb gràcia, manté una presència final consistent i una petja al vidre de la copa.

L’aroma també mostra les clàssiques característiques d’una quàdruple, notem la forta presència de les maltes, notem un punt a caramel, un aroma com a terra mullada, i la poca presència dels aromes típics dels llúpols. En boca es gustosa, copsem la dolcesa i la melositat del caramel, té una entrada fàcil per agafar desprès força a la boca i donar un punt final picant força interessant.  Sentirem herbes i fruita madura, panses potser? I ens deixarà una bona sensació, molta força, un cos final considerable que ens acompanyarà molta estona al paladar.
Avui fem una nota a final de tast per recordar que aquest cap de setmana, a la vila de Blanes podrem gaudir del Birrasana, pel que diuen una de les millors fires de la cervesa a Catalunya... res, que si teniu un moment, com nosaltres, és imprescindible una escapada!