16.7.14

Baltic Porter

Gottes Hülfe in der Noth
7· i 24 IBU
Nøgne Ø
Grimstad (Norway)

Avui una nova cervesa de Nøgne Ø, disculpeu la repetició però crec que aquesta expedició s'ho mereix. Aquest cop em decideixo per una porter, aquesta em diuen que és una edició limitada... i crida l'atenció a l'etiqueta "Gottes Hülfe in der noth" que si el traductor no falla és alemany i vol dir... Déu t'ajudarà amb el necessari, haurè de preguntar a algú el perquè d'aquesta frase.

Però deixem els debats sobre el sexe dels àngels per un alre moment, i anem als plaers terrenals. Em serveixo, i observo una cerve fosca, no del tot negre, però amb un color que està entre un caoba fosc i un marrò. I una escuma amb força presència, clara i cremosa, d'un color toffe clar i que deixa una petja lleugera al got.

L'aroma es evidentment de maltes, torrefactades, un punt de cafè i potser un matís de toffe, herves o poser terra mullada. Però tot molt compensat imequilibrat. I en boca entra suau per agafar força els gustos de les maltes torrades, café, fruits secs, panses,...amb un final aspre i persistent.

És una bona cervesa per un final d'àpat, postres de xocolata o formatge han de potenciar aquesta cervesa i sobretot ben acompanyada per una sobretaula lenta, que permeti a la cervesa agafar cos a mesura que puja la temperatura.