18.4.12

Galop

Bèlgica 12º

El tast d’avui ens duu a parlar d’un dels nostres somnis, un somni que tenim guardat des de fa ja un parell d’anys al calaix de les coses a fer. I es que avui hem optat per fer un tast especial, un tast d’una cervesa dels grans mestres cervesers de la casa Alvinne. Hem optat per una cervesa difícil de trobar, ja que és una edició especial per a commemorar el 10è aniversari del Zythos.
I aquest és el nostre somni guardat... el Zythos, un dels millors festivals de cervesa que es fa al món. Aquest es fa a les rodalies de Brussel·les, a la ciutat de Brabanthal. Fa temps que ens en parlen d’ell, i ens van posar la llavor i el desig d’anar-hi. Per aquells que els interessi, aquest espectacular festival es sol fer a finals d’abril, aquest any és el cap de setmana del 28-29 d’abril. Hi podreu degustar més de cinc centes cerveses de les millors cases cerveseres belgues... repte a l’abast de qualsevol. En el cas que, com nosaltres, un any més no hi pugueu anar, sempre us queda l’opció el mateix cap de setmana de gaudir del Birrasana, el festival de cerveses que es fa a Blanes. Bé, ja sabem que no és el mateix, però no està malament i queda més a prop.


















Però anem al que toca, a la nostra negra d’avui, i es que la cervesa que ens posem avui a la copa és d’aquelles fàcils de definir en color, és negra. Fosca, fosca, fosca, o sigui NEGRA! Té un molt bon aspecte, mostra poca escuma, cremosa i de color beix, quasi com l’escuma d’un cafè amb llet o d’un tallat.
L’aroma és fort i amb caràcter, sentim una flaire de “pegamento” (encara diríem més de “Imedio”) Sentim traces àcides, d’herbes aromàtiques, de regalèssia, de malta i de terra...
En boca segueix mostrant el seu cos, el seu caràcter, té un gust fort, com aspre, eixuta, amb una sensació persistent a fusta, a barrica. Haurem de preguntar si ha estat madurada en barrica o condicionats per saber que és una cervesa de la casa Alvinne, i que aquesta treballa molt bé la maduració en barrica en moltes de les seves cerveses, només ens ho imaginem. Té un gust interessant, un punt avinagrat i en certa mesura poc torrefacte, sobretot si tenim en compte que estem bevent una cervesa negra. En resum, hem tastat una molt bona cervesa, fet que ens reafirma la necessitat de fer una visita al Zythos, aquest mític festival que se’ns resisteix... si la cervesa fa honor al seu 10è aniversari no podem esperar al 20è per anar-hi!