2.7.12

DouGall's 942


Cantabria 4,2º

Últimament ens estan arribant molt bones cerveses de la resta de la península. Al birrasana de Blanes varem poder provar diferents caldos i comprovar que la bona cultura cervesera s’hi està extenent a poc a poc. Avui us presentem una cervesa que prové del cantàbric. D’entrada ens trobem amb una etiqueta molt complerta que ens descriu la temperatura per prendre-la, entre 8 i 13 graus, els ibus 55, el color (ebc 10), o el vas amb que hauríem de veure-la. Demostrant així un coneixement i unes ganes de transmetre’l.

Ens servim una cervesa que es mostrarà com una bona Pale Ale, color clar, groc, ens recorda les tardes a la pallissa d’en Jordi. O color ambre clar (que ens agrada aquest concepte). És transparent, brillant, neta... molt translucida. L’escuma és de gran bombolla, efervescent i blanca... molt blanca! Al final deixa un lleu tel, consistent, tant al voltant de la copa com a sobre del líquid. L’aroma és molt fresc, i podem notar tons cítrics, ataronjats.

En boca es nota la força del llúpol, té un punt amarg presisitent. Notem també la presència de la bombolla, grosa i eferevescent. Copsem també els trets cítrics que apuntava en nas. Té un gust fresc, floral i constant. És una cervesa amb cos, i això és de valorar... ja que normalment critiquem d’aquells que es possen a fer cervesa el fet de no aconseguir una birra que mantingui la seva personalitat a la boca, que ens deixi regust i ens acompanyi en la nostra conversa. A vegades provem cerveses que passen com l’aigua i ens abandonen com un mal desodorant. I aquest no és el cas, ja que aquesta cervesa es manté en boca, ens acompanyara una estona fent-nos sentir l’amargor, la frescor i els cítric.