19.10.12

Drunk Monk Sèrie 3


Catalunya/ Bèlgica 10º

Avui tastem una cervesa de tirador i és que, si el local és de confiança, és una gran aposta. El barril és una de les millors formes de transportar i servir la cervesa, però cal conèixer els hàbits de la casa, bàsicament en dos aspectes; un barril té un període de vida i per tant no es pot allargar en un tirador, i per altra banda cal ser molt curós en la seva neteja en cada canvi de barril per no “empastifar” el nou barril de la cervesa que la precedeix, i evitar contaminacions externes. Aquesta és la tercera d’una sèrie de cerveses que són fetes a Bèlgica, concretament per la casa Montaigu, a partir de la sol·licitud, previ disseny dels elements que la compondran, de l’Sven, el mestre de cerimònies del The Drunk Monk.
Aquesta tercera és una cervesa quàdruple, és a dir amb quatre fermentacions, que ens ha de donar una cervesa amb cos, color fosc i forta graduació alcohòlica. Mentre ens la serveixen, esperem amb delit, ja que la bona carta de presentació comença a crear expectatives sobre el que apunta. D’entrada podem observar que la imatge és l’esperada, una cervesa amb escuma cremosa i generosa, amb un to beix i que ens aguanta la mirada de forma provocadora una bona estona (ben be mig centímetre durant força temps) i deixa una bona empremta a la copa. De color és torrada, molt fosca, entre un to alt de la gama dels ambres i un marró fosc, un color que ens avança un punt de malta força torrada. En aroma podrem sentir les herbes, el torrefacte i un punt de terra

Ens la posem a la boca i sentim un cop dur i directa dins del nostre crani. Té una força considerable en el gust i una suavitat interessant en el cos. Aquest últim aspecte li permet suavitzar el cop inicial donant-li un gust fort però no agressiu. Al final li notem un punt picant i eixut... no sembla que tingui 10º, però al cap d’una estona ens fa dubtar, la nostra capacitat de baixar del tamboret ha minvat . “D’alcohol està perfecte” ens diu el nostre acompanyant d’avui! No tenim clar com tornarà al seu poble...

És una cervesa molt interessant, d’aquelles que ens serviríem per obrir una tarda o nit de xerrera, de fet se’ns donen les tantes als tres sense adonar-nos! Cal destacar la bona entesa entre la demanda o disseny de la cervesa i una bona “execució”... potser hauríem de dir elaboració però avui la professió va per dins i ens fa copsar les coses de diferent manera.