Avui tastem una
cervesa de tirador i és que, si el local és de confiança, és una gran aposta.
El barril és una de les millors formes de transportar i servir la cervesa, però
cal conèixer els hàbits de la casa, bàsicament en dos aspectes; un barril té un
període de vida i per tant no es pot allargar en un tirador, i per altra banda
cal ser molt curós en la seva neteja en cada canvi de barril per no
“empastifar” el nou barril de la cervesa que la precedeix, i evitar
contaminacions externes. Aquesta és la tercera d’una sèrie de cerveses que són
fetes a Bèlgica, concretament per la casa Montaigu, a partir de la sol·licitud,
previ disseny dels elements que la compondran, de l’Sven, el mestre de cerimònies
del The Drunk Monk.
Aquesta tercera és
una cervesa quàdruple, és a dir amb quatre fermentacions, que ens ha de donar
una cervesa amb cos, color fosc i forta graduació alcohòlica. Mentre ens la
serveixen, esperem amb delit, ja que la bona carta de presentació comença a
crear expectatives sobre el que apunta. D’entrada podem observar que la imatge
és l’esperada, una cervesa amb escuma cremosa i generosa, amb un to beix i que
ens aguanta la mirada de forma provocadora una bona estona (ben be mig
centímetre durant força temps) i deixa una bona empremta a la copa. De color és
torrada, molt fosca, entre un to alt de la gama dels ambres i un marró fosc, un
color que ens avança un punt de malta força torrada. En aroma podrem sentir les
herbes, el torrefacte i un punt de terra
Ens la posem a la
boca i sentim un cop dur i directa dins del nostre crani. Té una força
considerable en el gust i una suavitat interessant en el cos. Aquest últim
aspecte li permet suavitzar el cop inicial donant-li un gust fort però no
agressiu. Al final li notem un punt picant i eixut... no sembla que tingui 10º,
però al cap d’una estona ens fa dubtar, la nostra capacitat de baixar del tamboret
ha minvat . “D’alcohol està perfecte” ens diu el nostre acompanyant d’avui! No
tenim clar com tornarà al seu poble...
És una cervesa molt
interessant, d’aquelles que ens serviríem per obrir una tarda o nit de xerrera,
de fet se’ns donen les tantes als tres sense adonar-nos! Cal destacar la bona
entesa entre la demanda o disseny de la cervesa i una bona “execució”... potser
hauríem de dir elaboració però avui la professió va per dins i ens fa copsar
les coses de diferent manera.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada