12.1.14

Ola Dubh 16

Escòcia

Desprès de mirar i remirar les neveres d'en Ses, he trobat el que buscava, mig amagat entre diverses ampolles. D'entrada l'etiqueta, simple i clara, per una altra banda el fet de trobar una cervesa que va de la mà d'un bon whisky... han estat dos factors importants per a decantar-me per aquesta cervesa.

Em serveixo a la copa una cervesa fosca, negre, amb la poca presència d'una cervesa que ha passat per un barril i amb l'aroma fresc d'una bona cervesa i intens d'un bon whisky, la fusta i el cos del licor m'omple les narius. L'aroma em deixa enganxat, de manera que et pots quedar molta estona olorant-lo sense necessitat de sentir el gust entre els llavis...

Però evidentment, amb una bona cervesa entre mans, no es pot aguantar la temptació i pots notar una explosió de gustos quan l'apropes al paladar, per una banda els gustos torrefactes típics de les negres, regalèssia, toffee,... per altra banda l'aspror de la fusta, fins i tot un punt com de fusta cremada o fumada, i el gust alcohòlic del whisky... Té una entrada fresca i un final sec i intens. Evidentment és una cervesa per a paladejar lentament, en sobretaula, acompanyat d'un bon postre de xocolata i sobretot d'un bon debat de sobretaula, tot parlant d'un 9 de novembre esperat per exemple! (deu ser perquè és escocesa i ells també estan amb l'expectativa d'una consulta alliberadora!)