16.11.13

Dulle Teve

10º
Bèlgica


Desprès de donar moltes voltes a la nevera avui ens hem decidit per una belga, potser fa masses dies que voltem per Europa sense anar als orígens o potser és que la horrorosa etiqueta ens ha cridat l'atenció. Un bon recurs publicitari es que, per bo o dolent, es recordin de tu i evidentment aquesta etiqueta es inoblidable.

Tenim una cervesa amb imatge forta i vigorosa, l'escuma puja amb força i ràbia i es manté força estona, un color ataronjat clar i una escuma blanca amb bombolla gran i persistent. L'aroma és penetrant, ens domina des de lluny i ens crida l'atenció pels tocs dolços, amb traces àcides i aroma d'herbes recent tallades. No necessitem apropar-la al nas per que ens cridi l'atenció... Etiqueta, escuma, aroma... tot ens indica que és una cervesa que li agrada fer-se veure.

Quan la tastem segueix mostrant-se amb caràcter, per una banda d'entrada una bombolla que et fa pessigolles al paladar i un gust entre amarg i dolç. El gust podríem dir que “belgueja”, suposem que deu ser cosa del llevat i del estil, però evidentment no podem dir que no es belga! No s'amaga i es mostra amb força els gustos de les maltes, del llevat i el toc de caramel de les triples... tenint en compte que sembla seguir els manuals de les tripples belgues, cal suposar que quan ens aixequem del tamboret notarem l'alcohol que solen amagar tant bé. Pot ser bona per acompanyar una sopar gustos, de formatges, de carn de caça... i sobretot per gaudir amb bona companyia, és a dir poden tenir temps per xerrar i pair... dels sopars fins a la matinada!

En definitiva podríem parlar d'una cervesa impertinent, que es mostra tal i com és i que no amaga cap de les seves característiques!