14.11.10

Norai

Catalunya, 7º

D’entrada, cal tenir en compte que estem davant d’una cervesa d’estil Porter. De fet els de Zologaarden la defineixen com a “Porter robust”. Així doncs, si busquem a la literatura cervesera, trobem que és una cervesa de la família de les fosques, que es caracteritzen per gustos de malta amb xocolata negra i una amargor de llúpols contundents. (El libro de la Cerveza, de Tim Hampson , Ed.).

En aquest cas, ens trobem, doncs, amb una cervesa fosca, negra, “petroli” com en diuen alguns, feta per la gent de Zulogaarden de Rubí, amb llúpols Goldings i Fuggles; des del nostre humil punt de vista, creiem que és interessant i que s’ha de tastar (tal com diu el mestre Sven a la seva carta).

Quant a color, doncs, és negra, fosca i opaca, amb una escuma amb un to de cafè que es manté consistent i ens aguanta altiva mentre n'anem parlant. En olorar-la, trobem una aroma molt intensa de cafè torrat. Un cop la tastem, l’entrada és forta, hi destaquen tots els gustos de la malta torrada, ens n'omple la boca i el paladar, tot i que és més suau que les altres Porter. Però, de sobte, se’ns escapa. Té un final precipitat, ens falta el gust perllongat i perd consistència. El cop d‘entrada inicial desapareix i ens deixa orfes del seu encís primer. Trobem a faltar que assoleixi aquest cos que es mereix, per arrodonir el que creiem que és un treball excel·lent.

Publicat per Moisès i Joan

3 comentaris:

Moisès ha dit...

Felicitats Joan, t'ha quedat una cata molt professional.

Aprofito per comentar que aquest Dijous 18 de Novembre, a Ca l'Sven, els de Zulogaarden faran una cata de veritat. Eperem que ens hi deixin assistir i gaudir de les seves exel·lents (encara que sense cos) cerveses.

Fins dijous, salut!

Joan Lleonart ha dit...

Ei Ses, que el tast de dijous és de la cas fortiverd. Sembla que ho teniem mal entès

"Tast de totes les cerveses a càrrec d'en Salvador, mestre cerveser de Fortiverd, presentació de dos novetats." (del facebook de Drunk Monk)

http://www.fortiverd.com/

Sès ha dit...

Ei Joan, Ja t'ho diré! Res de ho tenim mal entès. Aquí l'únic que no se n'entera sóc jo. Gràcies per avisar-me, sinó ja saps que el dijous hagués fotut la pota. No et preocupis miraré de recordar-ho. Viva Zulogaarden! Viva Honduras!