19.10.11

HopDevil Ale

EEUU 6’7º
Victory Brewing Company

Aquesta setmana tornem a la recerca d’una nova cervesa americana. Aquest cop intentarem recorre a altres tòpics per no dir, per enèsima vegada, que un país tant gran alguna cervesa bona ha de tenir. Tot i que hi ha certes propostes americanes que no ens convencen o directament ens sobren, mai negarem l’evidència i sempre estarem oberts a tastar una bona cervesa. Per tant, mentre comencem a pensar quan farem una expedició a tastar cerveses sobre el terreny, millor que ens servim i que tastem la proposta d’avui.
Començant pel començament, l’etiqueta ens dona clara informació del que ens trobarem. És una IPA, hauríem de trobar aquesta dosis interessant d’amargor que ens donen els llúpols. Tanmateix, la imatge que l’acompanya, un llúpol endimoniat, també ens indica clarament cap on anirà el tast d’avui. Un tast que apunta a gustos forts, amb cos i presència.
Ens servim doncs una cervesa que ens dona una imatge interessant i acurada. Observem una escuma moderada, de color veig, que puja amb poca força i acompanyada d’una bombolla petita i poc pressent. El color de la cervesa és fosca, ataronjada, ambre amb tocs marrons. És totalment translúcida, ens mostra un cos clar i net.



En olorar-la, ens mostra un sorprenent aroma de malta, de malta i de malta... i ens sorprèn, perquè esperàvem un cop fort de l’aroma dels llúpols. Tot i així, és cert que, amb poc esforç, podem copsar l’aroma del llúpol, així com tocs cítrics, i un punt de caramel. No deixa de sorprendre’ns però, que per sobre d’aquesta amalgama de gustos que ens deixa una sensació de xarop, distingir tan clarament l’aroma característic de la malta.
En boca notem una barreja interessant de gustos, un punt amarg del llúpol i la presència de maltes torrefactes que hi donen tocs de cafè, de xocolates, de torrat... Ens queda la sensació final de la llengua eixuta, aspre, sense ser empallegosa (tot i l’aroma a xarop). Ens deixa un bon gust de boca, pressent i persistent... té un bon cos!


Acabant el tast i gaudint la cervesa ens acompanya un altre cop bona música, The Who, amb la música que utilitzen en algun dels CSIs. I mentre juguem a esbrinar a quin CSI pertany la cançó, comentem que algun programador televisiu sabia què anàvem a tastar, doncs trobem un encert el maridatge.





Us deixem amb The Who i una juguesca. Ah! I no si val fer trampes. Qui encerti a quin CSI correspon cada cançó, només escoltant la canço, serà obsequiat amb una HopDevil Ale!

1 comentari:

Moisès Campdepadrós ha dit...

Hola a tothom,

Referent a la prova que us hem proposat aquesta setmana, us donem temps fins que pengem el pròxim post de "lacervesadelasetmana". En el següent post us direm qui ha sigut el guanyador. Apa! Que hi hagi sort!