30.1.12

La Maline

França 5'8º
http://www.brasseriethiriez.com

Fa setmanes que sortim fora de les fronteres del nostre hàbitat cerveser habitual, les cerveses dels països nòrdics o les americanes ens comencen a captivar i pot semblar que deixem les belgues una mica a banda. Aquesta setmana hem decidit tornar a sortir fora de terres belgues per fer per primera vegada un tast d’una cervesa francesa. Així que una setmana més la nostra agenda de viatge ens porta lluny de les terres de Hergé.

És temps d’hivern i els nostres apèndixs del centre de la cara estan en plena activitat “griposa”, per tant som més propensos a expulsar segregacions que a sentir els aromes d’una bona cervesa. Tot i així, ens mirem i decidim seguir endavant, no podem desaprofitar l’oportunitat de tastar una nova cervesa. Per tant procedim a omplir les copes amb una cervesa que es mostra fosca, és negra (o almenys ho sembla!), opaca i amb una escuma poc consistent, volàtil, no cremosa i poc generosa, tot i que aguanta el suficient. En nas, si és que això que avui ens acompanya se’n pot dir ja que poca ajuda ens fa, hi podem copsar olor de cafè, d’herbes, i un punt torrefacta.


Desprès de l’esforç que hem fet amb el nostre nas ens mereixem un bon glop de cervesa, per tant anem a copsar el seu gust, un tast amb gust de cafè i d’herbes, en certa mesura és una Stout, tot i que trobem a faltar els punts de cacau o de xocolata, i la consistència del cos d’una bona Stout. A la boca primer notem un gust torrat, de les maltes torrefactes, i acaba amb un retorn final a gustos de regalèssia, de fusta, podríem dir de tronquet de regalèssia i un toc final picant.

Ens ha sorprès, ja que en primera instancia ens ofereix la imatge d’una cervesa negra, però amb el gust d’una rossa fosca, com d’una Triple. Ens la defineixen com una Belgian Dark Ale. És una cervesa que no deixa petja final, ni a la copa, ni a la boca, com si fos un cafè americà, té un gust lleuger i no deixa rastre. Aquest cop l’experiència no ens ha acabat d’emocionar, i ens quedem amb la sensació que els seus veïns belgues se’n surten millor a l’hora d’elaborar cervesa.