4.9.12

Rosdel


Bèlgica 5,8º

http://www.nieuwhuys.be
Per tornar de vacances que millor que tornar als referents de cervesa que inspiren aquest bloc, tornem a la nostra mare terra cervesera i us presentem una cervesa belga, de tipus Ale, Bruna... Només començar però, patim el que no sabem si és una factura conseqüent a la nostra longevitat ocular, o que la cervesa sorprenentment ens ennuvola la vista abans de la ingesta. Tanmateix també pot ser que al llarg dels anys els creadors d’etiquetes hagin desenvolupat una visió superdotada. Avui doncs i tot i fer us de la lupa del mestre, de l’etiqueta, a part de dir que és correcte, no podem dir-ne res més

Ens servim preocupats, per a una possible visita al oculista, i observem com es precipita cristal·lina dins les nostres copes fins a mostrar un cos ambre, amb un punt rogenc, com les pells dels “guiris” que es pensen que el color gamba de Palamós és un color Pantone. Ens mostra un color ataronjat suau, tot i que la gama seria groguenca (per no dir groc palla)... però en copa ens agafa un color més contundent. L’escuma és poc pressent, escassa, com la de les onades en dies de calma, i baixa mantenint un tel suau.

Un cop passat el sentit de la vista, que avui ens tenia preocupats, deixem actuar als altres sentits, el nostre nas atrofiat de sempre ens indica un aroma fresc, d’herba recent tallada,  i la nostra llengua ens aporta més dades, la notem dolceta, però de forma agradable, no empallegosa. A més ens aporta traces de malta i gustos d’herba. Ens agrada l’equilibri que ens dona, és matisada, i si li donem una estona pren força, amb un punt amargant al final i amb més presència de les sensacions herbàcies. És una bona cervesa per tancar un estiu calorós, és fresca, agradable... i és una cervesa per acompanyar-nos en aquelles tardes d’estiu quan comença, per fi, a circular l’aire. Collons! Quina calor que hem passat. Què haguéssim fet si no haguéssim tingut a mà una bona cervesa  ben fresqueta?