18.10.13

BIIR

White IPA 6,8º
Argentona (Catalunya)

Avui tornem a la nostra terra, de fet, molt a prop de casa, i tastarem una cervesa del Maresme. Feta per gent d'Argentona, el barri de muntanya de Mataró. I és una cervesa feta per uns nous cervesers, que ja fa mesos que estan provant, fent bullir-la, per trobar una recepta molt personal. Com diuen a la seva etiqueta, amb català i anglès, busquen fer casar la tradició de les cerveses blanques belgues amb les IPAs Americanes.

En imatge és una cervesa interessant dona un color molt groc, amb un punt tèrbol, i uns escuma blanca i persistent. Potser un xic més fosca o tèrbola que les tradicionals cerveses de blat. Té un aroma suau, interessant, cítric, a part dels llúpols que ja li poden donar toc afruitat han afegit taronja amarga a la recepta.

Al paladar és una cervesa fresca, clara, suau, amb una entrada acida i un final amargant i de pell de taronja al final, que deixa un punt aspre a sobre la llengua. És una bona proposta que pot ajudar a passar els dies de calor estiuenca del maresme. Pots ser bona per acompanyar un bon aperitiu, unes patates, unes olives gustoses o un bon formatge...

Per cert, la podreu degustar i parlar amb els autors el proper divendres al Drunk Monk on faran la presentació en societat...

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Argentona no és cap barri de Mataró, és una vila independent, lliure i tropical!!

Anònim ha dit...

Es una llàstima que en aquest blog no es parli d' una altra cervesa del maresme. La mataró beer, en les seves 2 versions: blat i special bitter. Considerada , la de blat, com la millor cervesa per votació popular a St Celoni, i inclosa en el llibre de les millors
cerveses artesanals, ed planeta.

Anònim ha dit...

No sé com teniu vergonya de posar el .cat en una cervesa que es fa a Bélgica. Per cert al Maresme ja hi ha altres cerveses artesanes que si són catalanes

Joan Lleonart ha dit...

He estat diversos dies pensant en si donar cabuda o no als dos comentaris anteriors, bàsicament per dos motius:

1. Pel to d'algun d'ells que es pot considerar de mal gust o ofensiu, crec que tot es pot dir o qüestionar, però sempre des del respecte i les bones formes.

2. Perquè aquest és un blog personal, fet amb col·laboracions diverses, que com diu en la seva presentació no pretén establir un dogma sinó que vol compartir allò que m'agrada, la cervesa, des del meu modest punt de vista. És a dir que no pretenc més que compartir la meva humil opinió i parlar d'aquelles cerveses que m'han agradat...

No entraré doncs, en batalles i discussions sobre quina és millor o sobre el sexe dels àngels (si és del Maresme el que es pareix al Maresme o si només ho és el que es produeix a la comarca...)

Com veieu al final he decidit donar-los cabuda, però tan sols us vull deixar clar que el blog recull els gustos i opinions meves i d'alguns amics, no pretenc que ho compartiu... però si que ho respecteu!

Anònim ha dit...

No em sembla gens encertat questionar la "catalanitat" d'aquesta cervesa igual que no m'ho sembla que es faci amb persones vinguin d'on vinguin. Si aquesta cervesa l'han fet dos catalans doncs es catalana. Al que ha dit que la Mataró és del Maresme no deu saber que la fan a Girona.
Hauriem de deixar-nos de polèmiques tontes sobre orígens i parlar seriosament de qualitat de la nostra cervesa. en aquest cas estic d'acord amb l'autor que és una cervesa molt interessant i ben feta, cosa que per desgràcia no es pot dir de la major part de cerveses catalanes "ètnicament pures"

Anònim ha dit...

No se quina de les dues està més bona, o es millor cervesa, però el que el que jo penso es que s ha de protegir l' economia catalana i el fet a casa. Producte de proximitat
No estic d' acord en que la cervesa catalana deixi molt que desitjar, crec que es un mal general dels catalans pensar que tot el que es fa fora és millor que el que tenim a casa. I no es veritat! .
En quan als orígens, queda molt bé dir, jo no discrimino a ningú, però es fals. Tots discrimem , alguns pel color de pell, altres per l ' aparença física i d' altres pels orígens. A mi de petit em deien que no era català pq els meus pares eren andalusos.....
Reflexionen: si tens un local segur que no t ' agrada que entri segons qui.....per tant el terme català s' utilitza a conveniència.
Jo crec en la cervesa catalana i en concret en la cervesa catalana feta a Catalunya i es una llàstima que s' estigui aprofitant aquest boom per potenciar les d' importació amb l ' excusa de que són millors, pq no es veritat. Un exemple: ahir vaig obrir una " de molen" , hipercarbonatada . Excés de priming,contaminació...?. Si fos feta a Catalunya ja l' estaríem criticant i dient que no val res, però com es " de molen"..... Per tant, molt senyors meus , sí hi ha discriminació!!!!! Es el meu parer.

Josep Maria ha dit...

Hola nois!

Quin mal rotlo,no...Jo he tingut la "sort" de tastar les dues i us ouc assegurar que tant La Mataró com la Biir estan molt bones. Vagi per endavant que sóc de Barcelona o que m'agraden tot tipus de cervesa. Per començar hauríem de dir que són estils diferents: La Mataró de Blat és una cervesa d'estil Witbier o Blanche (segons la regió de Bèlgica) i es carcteritza per ser suau d'amargor i amb força complexitat de sabors i aromes,;La Mataró Special Bitter és una cervesa tipus Ale d'estil anglés "torrada" més llupulitzada i amb un final sec; La Biir és una Indian Pale Ale feta amb blat....per aixó el terme White Ipa, i es caracteritza per ser una cervesa on el llúpul destaca.
Així doncs, crec que s'han de tastar totes les cerveses i aprendre a dustingir aromes i sabors. Sobre el tema de la catalanitat o no, no hi vull entrar, doncs crec que no és bo barrejar temes...ja que he probat excelents cerveses catalanes com les que esmenteu, i d'altres de fora que no m'han agradat gens.