4.6.12

Triverius

Bèlgica 6'8 º
http://www.degraal.be


No acostumen a consumir cerveses de blat, com ja us debeu haver adonat. En general les trobem amb poc cos i poca consistència en boca. És cert que poden tenir el seu moment, com d’altres cerveses que us hem presentat, però a nosaltres aquest moment ens costa trobar-lo.

Així que aquesta setmana, i perquè no sigui dit, hem decidit buscar aquest moment i hem fet el tast d’una cervesa de blat. I quina falta fa, deu pensar algú, cap, però hem de mantenir la nostra mania a obrir ment, i no tancar-nos en un tipus de cervesa o a un país. Per altra banda, ens han assegurat que aquesta, tot i ser de blat, no la podem deixar passar sense fer-la baixar per la nostra gola.

Ens servim doncs una cervesa que alguns catalogaran com a doble blanca, per una banda per la seva imatge i per altra banda perquè és una cervesa amb més càrrega alcoholica del normal per ser una cervesa de blat. Al possar-la a la copa entem el perquè del seu nom, és una cervesa amb una imatge molt clara, amb una escuma blanca de bombolla grossa que desaperaixerà amb rapidesa. De un color molt clar, groc palla pàl·lid, neta, nítida, brillant. Com si encara no li hagués tocat el sol! Al servir la part final la cervesa té un final tèrbol, amb llevat, que fa variar una mica la imatge incial.

L’aroma és fresc i floral, té un punt àcid, tenim la sensació de sentir cítrics, però ja sabeu que el nostre nas ens serveix de ben poc, a un dels dos com a mínim li serveix per recolzar les ulleres. El gust de la cervesa és molt suau, i a risc que se’ns titlli de sexistes, farem un comentari agosarat, l’experiència ens diu que és una cervesa que sol agradar a les noies. Té un puntet amargant, no és contundent, ja que les traces del llúpol es perceben lleugerament, i la malta té poca presència. Té més presència en boca del què esperàvem. Per ser de blat té més cos que una de blat estàndard. Com podeu veure som homes de tòpics. Escorant el cul, l’última tirada que ens havia quedat a l’ampolla li dona un punt més de cos, més gust, més pastos... vaja error de principinats!

L’alcohol queda una mica amagat, tot i que al final fa presència a la nostra boca i al nostre esperit. Cal tenir en compte que les cerveses de blat solen tenir entre 2-3 graus menys!

Acabem atacant als nostres prejudicis, ja que pel que fa referència a les cerveses de blat, en tenim uns quants. Avui hem tastat una bona cervesa tot i ser una cervesa de blat! D’altra banda , i això si que és cert, és difícil trobar una bona cervesa de blat. I aquesta cervesa és de blat i bona! Deixem a les vostres mans l’analisi d’aquestes ultimes paraules, som conscients que poden donar molt de si!