28.1.11

The National - High Violet (2010)


Aquest és un d’aquells grups que penses que te la fotrà amb pa amb tomàquet. Molta imatge, molt correctes, molt professionals. Cosa seria, qualitat d’alt “standing”, però en el fons tot façana, tot màrqueting, tot discogràfica. Bé, els prejudicis tenen aquestes coses. Des del primer moment no els hi vaig donar massa credibilitat, per si fos poc i amb certa mesura, em recordaven massa a un grup que em va començar agradant i ha acabat per fer-me sentir indiferent envers el tot, cosa que denota quelcom poc prometedor.
The National és un grup procedent de Cincinnati, Matt Berninger és l’encarregat de compondre i interpretar, l’acompanyen dos parelles de germans, els germans Dessner i els germans Devendorf. Editant àlbums des de 2001 i en constant creixement artístic arriben a aquest “High Violet” sense fer gaire soroll i entrant per la porta del darrere.
Les primeres escoltes passant desapercebudes, l’àlbum comença no molestant i deixant-te un pèl indiferent, però amb les successives revisions les cançons van calant.
Masses expectatives sempre acaben en decepció. Llavors te n’adones que potser has sigut injust, que hauries de donar-li una oportunitat de veritat. S’agraeix la cohesió, la coherència, un resulltat final que no et deixa indiferent, tot i no ser un àlbum festiu, traspua tristesa i melancolia amb un posat transcendent i seriós, acaba atraient la teva atenció per escoltar-lo amb tranquil·litat i deixar-te duu per la bellesa de les seves cançons.





Us deixo amb Anyone's Ghost, fins un altre!

Official band website