5.2.11

Villagers - Becoming a Jackal (2010)

Villagers és un grup irlandès davant del qual hi trobem Conor J O’Brien, el qual firma totes les cançons del disc i alhora n’és el productor. Podríem dir que és el típic paio del “jo me lo guis, jo me lo com”, però no ho direm, ja que és una expressió castellana que no té traducció. “Becoming a Jackal” és el seu àlbum debut, abans de la publicació del disc però, va recorre diferents festivals de música independent de l’illa, els quals li donaren el suficient bagatge per saltar d’una illa a una altra, per acabar aterrant als Estats Units.
Perquè aquest grup i no un altre és el protagonista d’aquesta setmana? Principalment perquè vull. Per altra banda podríem dir que hi ha àlbums que fan companyia a les cerveses per una simple qüestió de justícia històrica o per un simple valor emocional, però no ho direm doncs és una collonada com un altra. El que si direm és que aquest àlbum és un d’aquells que anomenem “eldiscdelasetmana”. El valor del qual no es pressuposa i no arriba a la primera escolta. És un d’aquells que arriben sense fer gaire soroll, metafòricament parlant s’entén, per acabar sonant i sonant. No saps ben bé d’on el vas treure, però s’instal·la al costat del teu reproductor, de cd’s s’entén, i escolta rere escolta mostra nous matisos, noves descobertes, creix de forma brillant, desaforada, t’acaba emocionant i donant un enorme plaer, em refereixo al plaer emocional i no al plaer carnal s’entén. De cop i volta aixeques el cap, ho penses, i tot i estar sol, sents la necessitat de dir-ho amb veu alta i clara: “collons, que bo que és això”.
Sincer, senzill, emocional, intimista i de gust exquisit el bo d’en Conor ens regala un disc profund i de llarg recorregut. Un conjunt de cançons que milloren a mesura que avancen i a mesura que les escoltes.





Us deixo amb en Conor i el seu lavabo. The Pact (I'll Be Your Fever).

Official website

3 comentaris:

Joan Lleonart ha dit...

El vídeo sona molt bé... miraré d'escoltar-lo... Et vas superant en videos! un dia la classe de música, ara el wc... el proper dia que toca? el safareig? sobre la rentadora? a l'estable?...

Joan Lleonart ha dit...

Per cert, per quan un grup o músic català? si hi poden haver-hi cerveses bones catalanes deu haver-hi algú interessant en el món musical català...

Moisès ha dit...

Miraré de satisfer la teva petició, però perquè ets tu. No et pensis que això és el consultori de "Encarna de Noche", on tothom pot dir-hi la seva i demanar el que vulgui.