31.12.10

Vampire Weekend - Vampire Weekend (2008)

Vampire Weekend és un d’aquests grups nous, d’èxit espectacular que pugen com l’escuma, ben situats a les llistes i amb bones critiques. Nois ben plantats de classe mitja, guapos, encantadors, atractius, bon jans que mai han trencat un plat, d’aspecte correcte, ben pentinats, ben vestits i polits. Uix! així d’entrada, tira una mica d’esquenes, però com no vull perdre’m ni una, els hi pares orella.
Procedents de Nova York, practiquen una música alegre, divertida, saltarina, un pèl esbojarrada i segons ells mateixos reconeixen, influenciats per la música popular africana. Realment, a la cançó “Cape Cod Kwassa Kwassa”, aquest característic ritme de guitarra, amb aquesta peculiar percussió acompanyada amb aquests teclats tan ben posats i de tocs exòtics, poden arribar a recordar en algun moment, el què feia Paul Simon amb el seu “Graceland”, sense, ni de bon tros, arribar a ser el mateix.
De totes maneres, aquests prejudicis generats per aquest èxit desmesurat i sobrevalorat que d’entrada et pot fer apartar l’orella s’esvaeixen, la ingenuïtat i l’empenta que desprenen guanyen i t’encomanen a saltar amb ells. Un cop escoltat el conjunt en profunditat, trobes cançons no tant atractives, per exòtiques, o sense tantes parafernàlies, i te n’adones que també saben fer bones cançons, fora del, "que guays que són". No deixa de ser curiós que la cançó que més m’agrada, no tingui res a veure amb tota la resta de l’àlbum. O si?





"I Stand Corrected", de totes maneres val la pena donar un cop d'ull a la resta de videos.

www.vampireweekend.com